Welkom op mijn website!

Ik, Jacqueline Beukers-v.d.Gulik ben geboren in Bovenkarspel in de koudste december (1962) en in 1991 naar Egmond-Binnen verhuisd.

Als kind was ik altijd al bezig met knutselen, kon van alles iets maken en er mocht nooit iets weggegooid worden.  O.a.:poppenkleertjes naaien, spirografische tekeningen, draden spannen tussen spijkertjes, origami, figuurzagen en kantklossen. Later maakte ik ook fantasiepoppen van klei met stof, sierraden van zilverdraad, zilverplaat, rubber en zilverklei en 3D schilderijen.

Keramiek:

Keramiek is uiteindelijk mijn grootste hobby geworden, heerlijk met mijn handen in de klei! Doordat ik dit al sinds 1995 doe en klei-cursussen volg ben ik  diverse boetseer technieken machtig geworden.

De beeldjes bestaat uit verschillende soorten vazen en dieren die geglazuurd zijn in eigen elektrische keramiekoven. Sinds 2011 zit ik bij de werkgroep van Atelier 6 in Heerhugowaard, waar we leuke ideeën van elkaar opdoen. Ik maak veel ronde vormen en dieren.

Ook doe ik aan Raku stoken en sinds 2017 maak ik veel abstracte figuren met modelkleien.

Schilderijen:

Als tiener kreeg ik Hindeloper schilderles, waarbij ik met olieverf de kleuren leerde mengen. Ik heb ook nog andere schildercursussen gedaan, met kwast en spatel. Er zijn schilderijen met acrylverf en olieverf, de meeste met vrolijke kleuren.

Voor meer info kunt u me mailen: jacqie_beukers@hotmail.com

veel kijkplezier!